Jídelna
Jídelní lístek
- 30. 9. - 4. 10. 2024
- 7. 10. - 11. 10. 2024
- 14. 10. - 18. 10. 2024
- 21. 10. - 25. 10. 2024
- 28. 10. - 1. 11. 2024
Aktuálně
Ceny stravenek
Žáci 7-10 let 33,-Kč nedotovaná 81,- Kč
Žáci 11-14 let 35,-Kč nedotovaná 83,- Kč
Žáci nad 15 let 38,-Kč nedotovaná 86,- Kč
Co rodiče nevědí o školním stravování»»
Hrachová kaše trochu jinak...»»
Sdělení rodičům,
na jídelním lístku, který je vypracovávám jeden měsíc dopředu nejsou uvedeny doplňky k obědu. Důvodem je výše finančního limitu na nákup potravin, nabídka ovoce od dodavatelů, provozní důvody. Pravidelně je dětem, v rámci pitného režimu, ke každému obědu podáván nápoj – čaj, sirup, džus, ke sladkým jídlům mléčný nápoj – kakao, horká čokoláda, bílá káva, ovocný koktejl. Mimo to ještě ovoce, moučník, musli tyčinka, džusík, mléčný výrobek.
Obědy lze objednávat na termilálu umístěném ve školní jídelně pouze dva dny předem. Terminál to jinak nedovolí!!!
Prosíme všechny strávníky, aby využívali možnosti objednávat si obědy na 14 dní až měsíc dopředu, jinak nemůžeme vyloučit změny v jídelním lístku z důvodu chybějících surovin!
Prodej stravenek (doplnění kreditů), pokud nebude uvedeno jinak, probíhá vždy první tři pracovní dny v měsíci v době od 7 - 14,30 hod.
MENU GOLD na cestách
V pátek 19. ledna 2024 se v naší školní jídelně konala akce „MENU GOLD na cestách.“
Kuchař Ondra, od našeho dlouholetého dodavatele rýže, luštěnin a těstovin z firmy LA Food s.r.o. Kostelany nad Moravou, nám ukázal, jaké netradiční pokrmy lze z jejich nabízených surovin uvařit.
Směli jsme si vybrat z předloženého menu například:
1) Polévka tomatová s pilafem, dýňové noky s dušenou zeleninou a jemnou ajvarovou omáčkou
2) Polévka zelňačka s hrncem černé oko, čočka po francouzsku s vejcem a bagetou
3) Polévka krém z bílé fazole, lasagne s červenou čočkou a la „bolognese“, buchta s pohankou a jablky
4) Polévka krém z červené čočky s ajvarem, pečené kuřecí stehno s omáčkou z bílé fazole, bramborové noky
My jsme si vybrali menu číslo 3, polévku krém z bílé fazole s hrachovými kuličkami a Lasagne s červenou čočkou a la „bolognese“. Jako dezert buchtu s pohankou a jablky.
Přestože jsme z počátku byli skeptičtí a říkali si: „Jaký zázrak se může ze suché bílé fazole vytvořit a dají se lasagně naplnit pouze rozmixovanou červenou čočku? To nebude nic moc!“ Byli jsme všichni, včetně vedení školy a pana ředitele, překvapeni. Polévka z bílých fazolí měla vynikající chuť a vůbec nám nevadilo, že v lasagních není maso, ale jen rozmixovaná červená čočka ochucená italskými bylinkami. Polévku hned příští měsíc našim strávníkům uvaříme.